Ben jij een doorzetter? Ik dus niet!

Dit is mijn echte blog. Ik heb een blog geschreven over doorzetten. Ben jij een doorzetter?Voor jullie. Maar terwijl ik aan het schrijven was kwam ik er, zoals zo vaak natuurlijk ;-), achter dat ik het eigenlijk vooral voor mezelf schreef. Ben jij een doorzetter? Nou, ik niet.

Heel confronterend. Ik was vanmorgen bij een stel dat er een stuk minder rooskleurig voor staat dan ik. En ook dan jij vermoedelijk. Hun land achtergelaten. Geen familie meer. Sinds een aantal jaren hier in NL, ingeburgerd en wel, maar dan nog. Geen opleiding, soms even werk, net weer ontslagen. Jonge kinderen en geen kinderopvang dus voor haar zit werk er nog nauwelijks in. Financieel hebben ze het zwaar. Wel blijmoedig, nog steeds. Het verhaal achter hun komst hier ken ik niet, dat is er nog niet uitgekomen. Waarschijnlijk wel meer aan hun hoofd dan geen werk.

Luxe Na mijn bezoek stap ik in de auto en rijd terug naar mijn eigen leven. Ver van mijn bed komt op die momenten dichtbij. Wat een perspectieven heb ik, hebben wij. Ik stel het me voor, voor zover dat kan. En bedenk: hoezo doorzetten? Op de sportschool? Bij de Weight Watchers? Hún hele leven is doorzetten.

Overleven Dus ik kom erachter dat er nog een factor is bij doorzetten: gewoon moeten. Je kúnt niet opgeven, je móet wel door. Ik heb keuzes uit pure luxe. Ik mág mijn doelen kiezen en als ik ze niet haal? Dan baal ik maar er blijft genoeg over om blij mee te zijn. Dus ben ik een doorzetter?

Betekenis Het maakt de uitdaging om iets van betekenis te doen, om door te zetten, alleen maar groter.Ik hoop dat jij in je leven doelen hebt die zo groot zijn dat opgeven geen optie is! En omdat ieder leven zijn eigen uitdagingen heeft hier dan toch 9 tips om succesvol door te zetten.

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*