Weer een opleiding doen? Denk eens na!

Stel, je bent in de zeventig en vraagt een loopbaanadviseur boeken tot in de hemelwelke opleiding het best bij je past. Nadat je al -tig opleidingen, cursussen en activiteiten hebt gedaan natuurlijk. Echt, het komt voor! Heerlijk vooruitzicht toch, als het nooit stopt en je bezig blijft jezelf met kennis te verrijken en te groeien. En als doel alleen het plezier in het leren en het groeien zelf. Ik wens ook jou toe dat je zo open en leergierig zult blijven. En er dan ook gehoor aan geeft.

Leefstijl Dat hoeft niet altijd met een opleiding of cursus. Ook op andere manieren kun je je blijven ontwikkelen en groeien. Een nieuwe sport gaan beoefenen, gaan beeldhouwen of piano leren spelen op je vijftigste is verfrissend en spreekt je vaardigheden op een ander vlak aan. Nieuwe dingen ondernemen is altijd leuk toch en bovendien is het goed voor je brein. Bij het leren van nieuwe vaardigheden maken je hersenen nieuwe verbindingen aan, ook op hogere leeftijd. Onmisbaar voor een gezonde en actieve leefstijl om oud mee te worden en jong, actief en flexibel te blijven. Heerlijk dus voor die mevrouw van in de zeventig dat ze zo in het leven staat.

Verslaving Maar ga jij ook je leven lang al van cursus naar studie en weer verder, dan kan er ook een addertje onder het gras zitten. Er is een kans dat je vindt dat je nog meer kennis of vaardigheden nodig hebt, en eerst die cursus moet doen vóór je …….. Je cv staat er vol mee, anderen wuiven je lof toe over al die kennis, maar voor jou is het nog steeds niet genoeg. Allemaal niet erg  als dat gevoel om er nog niet goed genoeg in te zijn je maar niet weerhoudt om te doen wat je eigenlijk wilt doen. En als je intussen veel plezier beleeft aan alle cursussen en opleidingen, ga er dan vooral mee door.

Excuus Merk je echter dat je wat je eigenlijk wilt voor je uit schuift met weer een nieuwe cursus, dan blijf  je daarmee eigenlijk in je comfortzone. Je blijft je opstellen als ‘leerling’ en je stelt het moment van toepassen uit. Jouw échte leerpunt is om het nu maar eens gewoon te gaan doen! Uit die comfortzone en in het diepe (waarbij je zult merken dat je echt al lang kon zwemmen). In mijn 10 gratis tips zie je wat kan helpen om uit je comfortzone te komen.

Wakker worden Het tegenovergestelde is denken dat je te oud bent om te leren. Dat het geen zinIn je comfortzone blijven? meer heeft of dat je genoeg geïnvesteerd hebt en alleen nog maar hoeft te oogsten. Het is goed om je grenzen te weten maar met deze instelling doe je jezelf tekort.  Ook hier blijf je dan eigenlijk in wat je gemakkelijk vindt en wat je kent, je comfortzone dus. Maar zowel voor je persoonlijke groei als voor je employability, je aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt, doe je er goed aan van tijd tot tijd eens te kijken op welk vlak je je wilt verdiepen of verbreden. Sus jezelf dus niet in slaap, maar blijf bij de les en kijk hoe je het voor jezelf én voor werkgevers interessant kunt houden. 

Levenshouding De bottomline gaat niet over een cursus hier of daar. Het gaat om een mindset, waarbij je geïnteresseerd bent in alles wat het leven je brengt en wat je ervan kunt leren. Dat kan ook in de kleinste dagelijkse gebeurtenissen zitten. Heb je die mindset, prijs jezelf gelukkig, want je zult blijven groeien en zo de koers van je leven zelf in de hand houden.

Merk jij dat je in je comfortzone blijft en wil je jezelf wel eens opporren? Lees om te beginnen de 10 gratis tips.

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*