Outplacement

PageLines- outplacementnieuwewegklein.jpgHeb je te horen gekregen dat je afscheid moet nemen van de organisatie waar je werkt, dan zie je een aangeboden outplacement traject niet altijd meteen als een kans om een volgende stap in je carrière te zetten. Het is belangrijk dat je je eigen kracht (her)ontdekt en gebruikt om een nieuwe weg in te slaan, die je leidt naar een duurzame en inspirerende baankeuze.

Castagne Career Support begeleidt je bij dit proces van re-loading en helpt je je drijfveren, kwaliteiten en wensen in kaart te brengen en te vertalen naar mogelijkheden. Daarna volgen het maken van een plan, jobmarketing en sollicitatievaardigheden.

Een outplacement traject bestaat uit de volgende onderdelen:

1. Acceptatie en motivatie Er wordt zoveel aandacht als nodig besteed aan de verwerking van negatieve gevoelens rondom het ontslag en het hervinden van een positieve beleving van werk, nieuwe kansen en een open houding naar de toekomst en nieuwe werkgevers.

2. Loopbaanprofiel Onderzoek van persoonlijkheid, drijfveren en interesses, competenties en  kwaliteiten, ontwikkelingsmogelijkheden, ambitie en wensen. Dit leidt tot een beschrijving van beroepsterreinen en werkomgeving die bij je passen en je voorkeuren daarin.

3. Actieplan arbeidsmarktbenadering In kaart brengen van de persoonlijke arbeidsmarkt door bedrijven en functies te analyseren en het reële aanbod aan vacatures. Op basis hiervan stel je je plan van aanpak op.

4. Sollicitatiebegeleiding Voorbereiding van een optimale presentatie aan toekomstige werkgevers: cv, presentatie, sollicatie- en netwerkgesprekken voorbereiden.

Ook bij outplacement is het belangrijk dat de werkwijze én de coach goed bij je passen. Wil je kennismaken met mij, dan kan dat in een vrijblijvend gesprek. Neem dan contact op via mail info@castagne.nl of telefonisch 06 28577403.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*