Waarom het belangrijk is dat je werk doet dat bij je past

Afgelopen week maakte mijn loopbaancoach-hart weer een sprongetje. Want het belang van dat waar wij loopbaancoaches mee bezig zijn, mensen zo dicht mogelijk bij zichzelf brengen en werk vinden dat bij ze past, werd door mijn gesprekspartner zo to-the-point verwoord.

Tips en adviezen Momenteel voer ik namelijk gesprekken met vrouwen die weer aan het werk zijn gegaan na een tijdje een time-out genomen te hebben. Ik wil graag horen waar ze tegenaan zijn gelopen en wat hen heeft geholpen om weer aan een baan en in het werkritme te komen. Ik vraag dan ook welke tips en adviezenze hebben voor vrouwen die weer terug willen keren op de arbeidsmarkt.

Energie En ze zei het zo goed: ‘Wat mij helpt is dat ik precies doe wat bij me past. Mijn baan gaat me gemakkelijk af omdat deze van nature bij me past en me daarom niet teveel energie kost. Het is toch uitdagend genoeg en ik kan me verder ontwikkelen. Maar een baan die niet bij me zou passen zou me veel energie kosten en dat is niet zo handig voor zowel je werk als privé.’

Flow En ze heeft helemaal gelijk. Doe je waar je goed in bent én wat je leuk vindt, dan gaat een heleboel al vanzelf. Dat sluit aan bij de tendens om meer nadruk te leggen op je sterke punten en kwaliteiten in plaats van hard te werken aan waar je minder goed in bent. Als je doet waar je goed in bent, boek je ook gemakkelijker successen, kleine en grotere. En dat is belangrijk voor je zelfvertrouwen en een positief gevoel over jezelf.

Fluitend Of je een goede balans kunt vinden tussen werk en privé zit voor een deel ook in de randvoorwaarden, flexibiliteit, mogelijkheid tot thuis werken, hoe je het thuis geregeld hebt etc. Maar de kern is dat je graag bezig bent met wat je doet, dat je ‘fluitend’ naar je werk gaat en vice versa. En dat is dus het belang van werk doen dat bij je past. Uit de mond van een ervaringsdeskundige en woorden naar mijn hart als loopbaanbegeleider.

Heb je ook een tip of advies voor vrouwen die weer terug willen keren op de arbeidsmarkt? Laat het me weten via info@castagne.nl of reageer hieronder.

Wil je je eigen ervaring rond je terugkeer op de arbeidsmarkt met me delen of ken je iemand die dat zou willen? Neem dan contact met me op via:

T 06 28577403
info@castagne.nl

Klik hier om aan te melden voor het E-zine Zin in je werk en je leven

Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*