Wat is jouw loopbaanstrategie?

Meer vrouwen dan mannen zijn niet tevreden met het werk dat ze doen en het salaris dat ze daarvoor betaald krijgen (18 vs. 14%). Dit blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit.

Als loopbaancoach kijk ik hier niet van op en het verschil tussen mannen en vrouwen valt me eerlijk gezegd mee. Vrouwen doen immers eerder een stapje terug in hun baan als ze een gezin hebben. Dat ze vaker onder hun niveau zullen presteren en dan minder voldoening uit het werk halen ligt dan voor de hand. Daarnaast onderhandelen vrouwen vaak minder stevig dan mannen, zowel met de werkgever als aan de keukentafel. Maar is dit bewust of ‘overkomt’ het ze? Lees hier welke strategieën vrouwen hanteren bij de balans tussen werk en privé:

1. De ik-stop-tijdelijk-met-werken strategie: het idee is dat een time out in de loopbaan tijdelijk is, maar omdat het thuisfront vooral gaat draaien op de inzet van de vrouw blijkt dit in de praktijk dit moeilijker te doorbreken dan gedacht.

2. De best of both worlds strategie: een parttime baan van 2 tot 3 dagen en hoofdverantwoordelijk thuis. Zowel thuis als op het werk ervaren deze vrouwen veel tijdsdruk, kampen ze met schuldgevoel naar zowel werk als gezin en hebben ze het gevoel niets af te maken.

3. Loopbaan in de luwte: werken in een fulltime of grote parttime baan als professional in een minder competitieve omgeving. Ze werken als arts, ZZP’er, in het onderwijs, HRM, etc. De zorg voor kinderen en huishouden zijn vaak deels uitbesteed aan oppas en huishoudelijke hulp.

4. Loopbaan in de arena: deze vrouwen volgen een carrière ‘naar mannelijk voorbeeld’ en werken onder meer in lijnfuncties. Ze brengen vaak offers in hun privéleven en besteden veel zaken thuis uit.

(Naar: Ester de Bruine en Yolanda Buchel, Lef! Loopbaancoach voor vrouwen)

Het is de kunst je bewust te zijn van de strategie die je hanteert, je te realiseren wat je keuze ook op lange termijn betekent, zowel voor wje carrière als voor het thuisfront en je sociale leven. En om tijdig om te schakelen als je wensen en behoeften veranderen. Het is een voorrecht voor Nederlandse vrouwen én mannen dat ze een keuze kunnen maken waarbij ze het leven met werk en gezin naar eigen behoefte en wens kunnen invullen. Iedere keuze is goed als hij maar gewenst en bewust is.

Wat zijn jouw wensen en behoeften, op korte en op lange termijn? Welke strategie hanteer je en strookt dit met je ideeën over de lange termijn van je carrière? Welke afspraken heb je daarover met jezelf en je gezin?

Klik hier om meer te lezen over de valkuilen en aandachtspunten van de verschillende loopbaanstrategieën.

Getagd met , , ,
Geplaatst in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*